O juk sakoma, kad reikia savo organizmo klausyti, jis pasako geriausiai, ko tuo metu reikia.
O jūs mėgstate kaliaropes? Gaminate su jomis? Ar tai jums visiškai nepažįstama daržovė?
Porcijos 3.
Užtruksite apie 10 minučių.
Kaliaropių salotos
Reikės:
- 2 kaliaropės;
- 1 mėlynas svogūnas;
- 2 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai;
- 3 v. š. majonezo;
- 1 v. š. grietinės;
- 0,5 – 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
Daržoves nulupame. Kaliaropes sutarkuojame šiaudeliais, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais. Ant daržovių beriame žalumynus, pabarstome druska, pipirais. Salotas maišome su padažu paruoštu iš majonezo, grietinės ir garstyčių.