Nereikalaujantis pastangų receptas: moliūgo žiedai su troškintomis daržovėmis ir grybais

2024 m. sausio 11 d. 18:01
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Po visų švenčių ir maisto ruošimo, visos šeimininkės nori pailsėti...
Daugiau nuotraukų (2)
Tai mano šios dienos receptas super lengvas, nereikalaujantis pastangų, bet labai labai skanus.
Skanaus!
Moliūgo žiedai su troškintomis daržovėmis ir grybais
Reikės:
  • 1 sviestinio moliūgo;
  • ~ 300 g grybų;
  • 1 svogūno arba svogūno laiškų;
  • pagal poreikį galima dėti cukinijos, salierų, baklažanų, morkų ir bet kokių kitų daržovių;
  • žalumynų – krapai, petražolės, mėtos;
  • ~ 100 g fetos sūrio.
Kaip gaminti:
Moliūgą supjaustome 3–5 cm storio žiedais. Dedame į kepimo skarelę, pašlakstome trupučiu aliejaus, barstome druska, pipirais česnaku ir paprika. Kepame 190 laipsnių temperatūroje kol žiedai pakankamai suminkštėja, bet neištįžta (apie 40 minučių).
Įdarui į keptuvę beriame moliūgo likučius, prieš tai juos pasmulkinę, taip pat turimas daržovės, bei grybus. Viską lengvai patroškiname, pagardiname norimais prieskoniais. Iškepusius moliūgo žiedus įdarome įdaru ant viršaus dedame fetos sūrio gabaliukus bei dar apkepame orkaitėje apie 10 minučių (galima ir nebekepti).
moliūgaižiedaidaržovės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.