Žalius, nevirtus burokėlius valgo retas, tačiau dauguma žino, kad geriausios daržovių savybės yra būtent termiškai neapdorotose. Keli kalbinti žmonės žinojo burokėlių karpačą, dar keli buvo girdėję, kad galima rauginti žalius burokėlius. Tik tiek.
Šiuo mano atradimu labai džiaugiasi kelių vaikų mamos, joms pagaliau pavyko saugiai „užmaskuoti“ žalius burokėlius, vaikai išties su malonumu valgo šias salotas su pieniškomis dešrelėmis ar virtomis bulvėmis.
Mūsų namuose šios salotos labiausiai gerbiamos poroje su kepta šonine, antimi ir rytiniu omletu, nors puikiai dera ir su vištiena, kalakutiena ar kepenėlėmis.
Raugintų kopūstų salotos su šviežiais burokėliais ir obuoliais
Reikės:
- 1 kg raugintų kopūstų;
- 2 vidutinio dydžio burokėlių;
- 3–4 vidutinio dydžio obuolių;
- 1 šaukštelio kmynų;
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus.
Kaip gaminti
Burokėlius nulupu ir sutarkuoju „burokine“ tarka, taip pat ir obuolius. Tarkius bei raugintus kopūstus sudedu į gilų indą, beriu kmynus, pilu aliejų ir viską kruopščiai sumaišau. Indą dedu į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Šios salotos išlieka šviežios ir gardžios iki 2 savaičių.