Tobuli pusryčiai: purūs ir minkšti blynai su varške

2024 m. sausio 8 d. 08:37
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Jeigu pas mergaites paklausčiau ko norėtų pusryčiams, atsakymas būtų – blynai.
Daugiau nuotraukų (1)
Kartais dieną galima pradėti ir nuo jų. O ypatingai, jeigu tai purūs ir minkšti blyneliai su varške. Paskaninti grietine arba jogurtu ir uogomis.
Porcijos 3.
Užtruksite apie 20–30 min.
Blynai su varške
Reikės:
  • 250 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 120 ml pieno;
  • 100 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • aliejaus, kepimui.
Patiekimui:
  • grietinė/jogurtas;
  • uogos.
Kaip gaminti:
Varškę išsukame su kiaušinių tryniais, cukrumi, vanilinu. Supilame pieną. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Baltymus su druska išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į blynų tešlą. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius, kol gražiai apskrus ir iškeps. Patiekiame su grietine arba jogurtu, uogomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.