Tobuli pusryčiai: purūs ir minkšti blynai su varške

Jeigu pas mergaites paklausčiau ko norėtų pusryčiams, atsakymas būtų – blynai.

Blynai su varške.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Blynai su varške.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Jan 8, 2024, 8:37 AM

Kartais dieną galima pradėti ir nuo jų. O ypatingai, jeigu tai purūs ir minkšti blyneliai su varške. Paskaninti grietine arba jogurtu ir uogomis.

Porcijos 3.

Užtruksite apie 20–30 min.

Blynai su varške

Reikės:

  • 250 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 120 ml pieno;
  • 100 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • aliejaus, kepimui.

Patiekimui:

  • grietinė/jogurtas;
  • uogos.

Kaip gaminti:

Varškę išsukame su kiaušinių tryniais, cukrumi, vanilinu. Supilame pieną. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Baltymus su druska išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į blynų tešlą. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius, kol gražiai apskrus ir iškeps. Patiekiame su grietine arba jogurtu, uogomis.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.