Kartais dieną galima pradėti ir nuo jų. O ypatingai, jeigu tai purūs ir minkšti blyneliai su varške. Paskaninti grietine arba jogurtu ir uogomis.
Porcijos 3.
Užtruksite apie 20–30 min.
Blynai su varške
Reikės:
- 250 g varškės;
- 2 kiaušiniai;
- 2 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 120 ml pieno;
- 100 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- aliejaus, kepimui.
Patiekimui:
- grietinė/jogurtas;
- uogos.
Kaip gaminti:
Varškę išsukame su kiaušinių tryniais, cukrumi, vanilinu. Supilame pieną. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Baltymus su druska išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į blynų tešlą. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynelius, kol gražiai apskrus ir iškeps. Patiekiame su grietine arba jogurtu, uogomis.