Tikra atgaiva po švenčių: nepaprastai skani pupelių ir pievagrybių sriuba

2024 m. sausio 8 d. 13:05
„Sveikazauras“
Receptas
Po švenčių siūlau išsivirti labai lengvos ir skanios juodaakių pupelių ir pievagrybių sriubos.
Daugiau nuotraukų (1)
5–6 porcijos.
Skanu ir tikra atgaiva po švenčių.
Skanaus!
Juodaakių pupelių ir pievagrybių sriuba
Reikės:
  • 150 g juodaakių pupelių (mirkytų šaltame vandenyje per naktį);
  • 120 g saliero šaknies;
  • 10 didesnių pievagrybių;
  • 200 g pastarnoko;
  • 170 g morkų;
  • 100 g poro;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. džiovintų krapų;
  • 1 v. š. druskos;
  • 1 a. š. džiovintų kmynų;
  • 1/2 a. š. džiovintos kalendros;
  • 1 a. š. džiovintos raudonosios paprikos;
  • 1 a. š. ciberžolės miltelių;
  • 1/2 a. š. džiovintų čiobrelių;
  • 1/2 ghee sviesto;
  • svogūnų laiškų ir grietinės pateikimui.
Gaminimo eiga:
Pupeles gerai perplauname ir dedame į puodą, pilame vandens tiek, kiek sriubos norite gauti, aš pilu apie 3 litrus. Dedame druskos ir verdame apie 20 min. ant nedidelės kaitros. Tuo tarpu ant ghee sviesto eilės tvarka apkepame kubeliais pjaustytas daržoves: saliero šaknį, pievagrybius, pastarnoką, morkas, česnakus bei poras.
Visas daržoves bekepant prieskoniuojame išvardintais prieskoniais vis pamaišant. Lengvai daržoves apkepinus viską beriame į puodą ant pupelių ir verdame dar 25 min. ant vidutinės kaitros. Tiekiame su svogūnų laiškais ir grietine.
sriubapievagrybiaipupelės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.