5–6 porcijos.
Skanu ir tikra atgaiva po švenčių.
Skanaus!
Juodaakių pupelių ir pievagrybių sriuba
Reikės:
- 150 g juodaakių pupelių (mirkytų šaltame vandenyje per naktį);
- 120 g saliero šaknies;
- 10 didesnių pievagrybių;
- 200 g pastarnoko;
- 170 g morkų;
- 100 g poro;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 v. š. džiovintų krapų;
- 1 v. š. druskos;
- 1 a. š. džiovintų kmynų;
- 1/2 a. š. džiovintos kalendros;
- 1 a. š. džiovintos raudonosios paprikos;
- 1 a. š. ciberžolės miltelių;
- 1/2 a. š. džiovintų čiobrelių;
- 1/2 ghee sviesto;
- svogūnų laiškų ir grietinės pateikimui.
Gaminimo eiga:
Pupeles gerai perplauname ir dedame į puodą, pilame vandens tiek, kiek sriubos norite gauti, aš pilu apie 3 litrus. Dedame druskos ir verdame apie 20 min. ant nedidelės kaitros. Tuo tarpu ant ghee sviesto eilės tvarka apkepame kubeliais pjaustytas daržoves: saliero šaknį, pievagrybius, pastarnoką, morkas, česnakus bei poras.
Visas daržoves bekepant prieskoniuojame išvardintais prieskoniais vis pamaišant. Lengvai daržoves apkepinus viską beriame į puodą ant pupelių ir verdame dar 25 min. ant vidutinės kaitros. Tiekiame su svogūnų laiškais ir grietine.