Neseniai tapęs tarptautinės asociacijos „Chefs Sans Frontieres“ ambasadoriumi Lietuvoje bei globos namų virtuvei vadovaujantis patyręs šefas Evaldas Žaliukas siekia įrodyti, kad globos namų gyventojai irgi yra verti restorano lygio patiekalų. Čia yra kuriama namų atmosfera, taip pat kasdien atnaujinamas valgiaraštis.
Globos namų virtuvėje besisukantis šefas E.Žaliukas pasidalijo moliūgų sriubos su grietinėle bei medumi receptu.
Moliūgų sriuba su grietinėle ir medumi
Reikės (4–6 asmenims):
- 300 g moliūgų;
- 100 g morkų;
- 60 ml aliejaus;
- 100 g sviesto;
- 100 ml grietinėlės;
- 50 g medaus;
- 5 g druskos;
- pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Supjaustykite pusę moliūgo kiekio stambiais gabalais, sudėkite į kepimo skardą, įpilkite pusę aliejaus, įdėkite 50 g sviesto, medaus. Kepkite konvekcinėje krosnyje 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. (kol moliūgo krašteliai lengvai paruduos). Supjaustykite morkas ir likusią dalį moliūgo riekelėmis.
Įkaitinkite puodą, įpilkite likusią dalį aliejaus, sviesto, šiek tiek apkepkite morkas su moliūgu. Daržovės turi lengvai apskrusti, vėliau ištraukite iš orkaitės moliūgo gabalėlius ir sudėkite į puodą, įpilkite sultinio ar vandens ir virkite apie 25–30 min.
Sutrinkite viską elektriniu maišytuvu, pagardinkite sriubą druska, pipirais ir grietinėle.
Skanaus!