Porcijos 10.
Užtruksite daugiau nei 1 valandą (įskaitant deserto stingimo laiką).
Skanaus!
Panakota su apelsinine žele
Reikės:
1 sluoksniui:
- 1 l riebios grietinėlės;
- 5-6 v. š. cukraus;
- 25 g želatinos;
- 100 ml vandens;
- 1 a. š. vanilinio cukraus.
2 sluoksniui:
- 1 pak. apelsininės želės;
- 600 ml vandens.
Kaip gaminti:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Į prikaistuvį supilame grietinėlę. Suberiame cukrų ir vaniliną. Išmaišome ir kaitiname, kol cukrus ištirps. Sudedame išbrinkusią želatiną. Kaitiname ir maišome, kol želatina ištirps. Grietinėlės masę pilstome į stiklinaites. Dedame bent kelioms valandoms atvėsti, kol sustings. Apelsinų skonio želę užpilame karštu vandeniu. Maišome, kol grūdeliai ištirps. Želę atvėsiname iki kambario temperatūros ir užpilame ant sustingusio pirmojo panakotos sluoksnio.