Panakota su apelsinine žele: lengvas, gaivus ir greitas

2024 m. sausio 4 d. 17:07
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Mano naujametinis desertas lengvas, gaivus ir greitas – panakota su apelsinine žele.
Daugiau nuotraukų (1)
Porcijos 10.
Užtruksite daugiau nei 1 valandą (įskaitant deserto stingimo laiką).
Skanaus!
Panakota su apelsinine žele
Reikės:
1 sluoksniui:
  • 1 l riebios grietinėlės;
  • 5-6 v. š. cukraus;
  • 25 g želatinos;
  • 100 ml vandens;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.
2 sluoksniui:
  • 1 pak. apelsininės želės;
  • 600 ml vandens.
Kaip gaminti:
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Į prikaistuvį supilame grietinėlę. Suberiame cukrų ir vaniliną. Išmaišome ir kaitiname, kol cukrus ištirps. Sudedame išbrinkusią želatiną. Kaitiname ir maišome, kol želatina ištirps. Grietinėlės masę pilstome į stiklinaites. Dedame bent kelioms valandoms atvėsti, kol sustings. Apelsinų skonio želę užpilame karštu vandeniu. Maišome, kol grūdeliai ištirps. Želę atvėsiname iki kambario temperatūros ir užpilame ant sustingusio pirmojo panakotos sluoksnio.
panakotadesertasželė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.