Naminis majonezas: prireiks tik keturių ingredientų

2024 m. sausio 4 d. 08:24
Receptas
Beveik kiekvieno ispano rytas prasideda per pusryčius valgant duonos skrebutį su alyvuogių aliejumi bei sūriu, kumpiu ar dešra.
Daugiau nuotraukų (1)
Pietaujant juo gardinamos salotos, sriubos.
Alyvuogių aliejus yra ir visų troškinių bei padažų pagrindas. Juo gardinamos ir virtos daržovės, orkaitėje kepama žuvis ar mėsa.
Su alyvuogių aliejumi galima pasigaminti net ir sveiko naminio majonezo.
Naminis majonezas
Reikės:
  • 2 kiaušinių;
  • 200 ml šaltai spausto alyvuogių aliejaus;
  • ketvirčio citrinos sulčių;
  • žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Kambario temperatūros kiaušinius sumuškite į pailgą indą, kuriame plaksite majonezą rankiniu elektriniu plaktuvu. Ant kiaušinių užpilkite alyvuogių aliejų, įberkite druską ir įspauskite citrinos sultis.
Įmerkite plaktuvo galvelę į skystį taip, kad ji būtų apsemta, ir tik tuomet įjunkite plaktuvą lėtu greičiu. Majonezas pamažu tirštės, tada labai pamažu kelkite plaktuvo galvutę, kol sutirštės viskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.