Privataus prekės ženklo „Vemondo“ veganiškų produktų linija tarptautiniuose „International V-Label“ apdovanojimuose įvertinta net dviejose kategorijose. Vienoje iš jų prekės ženklas triumfavo trečią kartą iš eilės.
Prie „Augalausio“ kviečia prisijungti visus pirkėjus jau antrą kartą. Pernai prie iniciatyvos prisijungę dalyviai dalijosi, kad tokia mityba prisideda prie geresnės savijautos – iš arti susipažinę su augalinio maisto įvairove jie pastebi turį daugiau energijos, o pavalgę nebejaučia sunkumo jausmo.
Kaip ir ankstesniais metais, prekės ženklui sėkmė nusišypsojo „Vartotojų pasirinkimo“ kategorijoje, kurioje už šį privatų prekės ženklą buvo atiduota daugiau nei 15 tūkst. balsų. Taip pat buvo apdovanotas ir kategorijoje „Rinkodara ir prekės ženklas“ už aktyvią veiklą soc. tinkluose bei sėkmingas parduotuvės veganiškų produktų linijos rinkodaros kampanijas.
„Šie laimėjimai įrodo, kad veganiški produktai yra itin pirkėjų mėgstama ir pamilta gyvūninės kilmės produktų alternatyva. Mes plečiame ir nuolat tobuliname linijos asortimentą, taip siekdami užtikrinti, kad augalinės kilmės produktus rinktųsi kuo daugiau pirkėjų“, – sako „Lidl Lietuva“ pirkimų tvarumo specialistė Karolina Labulytė.
Augalinė mityba palankesnė planetai
Augalinė mityba – vienas iš būdų prisidėti prie kovos su klimato kaita. Nors maisto pramonėje visiškai išvengti ŠESD emisijų sudėtinga, visgi linijos produktų gamyba palieka daug mažesnį CO2 pėdsaką nei įprastiniai gyvūninės kilmės maisto produktai.
Oksfordo universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad veganiška mityba yra net 75 proc. palankesnė planetai nei gyvūninės kilmės produktais paremta dieta. Jei kasdien suvalgome bent 100 g mėsos, ją pakeitę augalinės kilmės produktais padedame užtikrinti klimato kaitos mažinimą, vandens bei elektros išteklių tausojimą.
„Nuolat raginame pirkėjus išbandyti augalinės kilmės produktus – produktų linijos asortimente galima rasti augalinės kilmės paplotėlių mėsainiams, virtinukų ar užtepėlių, kurie yra gaminami iš riešutų, grybų bei tofu. Taip ne tik mažiname ŠESD emisijas, bet ir raginame pirkėjus rinktis sveikesnę pamėgtų produktų alternatyvą“, – sako K.Labulytė.
Siekdamas paskatinti visuomenę į savo mitybos racioną įtraukti vis daugiau augalinės mitybos produktų, kurie aplinkoje palieka mažesnį taršos pėdsaką, prekybos tinklas taip pat bendradarbiauja su gyvūnų teisių organizaciją „Gyvi Gali“.
Dar didesnis augalinių produktų pasirinkimas
Įvairių „Vemondo“ produktų, tokių kaip tofu, avinžirnių užtepėlių, įvairių skonių ledų, glotnučių, veganiškų kibinų, ekologiškų augalinių gėrimų ar augalinių paplotėlių mėsainiams galima rasti nuolatiniame asortimente.
Pasak jos, veganiški „Vemondo“ produktai ne tik pritaikyti vartojimui iš karto, bet ir gali būti itin lengvai integruojami į kitus patiekalus. Todėl dalinamės receptu, kuris itin lengvas, tačiau palankus tiek gamtai, tiek piniginei.
Sveikuoliški suktinukai su falafeliais
Reikės:
- 2 vnt. tortilijų;
- 1 pakuotės „Vemondo“ falafelių;
- 1 vnt. raudonojo svogūno;
- vyšninių pomidorų;
- 2 saujų gražgarsčių;
- 200 g avinžirnių užtepėlės.
Kaip gaminti:
Pirmiausia iškepkite falafelius taip, kaip nurodyta pakuotėje. Tuomet smulkiai supjaustykite svogūną, pomidorus ir per pusę perpjaukite falafelius. Ant tortilijų tepkite avinžirnių užtepėlę, dėkite svogūną, pomidorus, gražgarstes bei falafelius. Viską susukite į ritinį bei supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.