„Alyvuogių aliejų ispanai vartoja kasdien, tačiau ne po daug. Vidutiniškai per metus keturių asmenų šeima suvartoja apie 50 litrų“, – sakė alyvuogių aliejaus gamintojas Sergi Camara.
Alyvuogių aliejus yra ir visų troškinių bei padažų pagrindas. Juo gardinamos ir virtos daržovės, orkaitėje kepama žuvis ar mėsa.
Siūlome išmėginti padažą salotoms ir virtoms daržovėms, kurį ispanai yra labai pamėgę.
Padažas salotoms ir virtoms daržovėms
Reikės:
- 50 ml šaltai spausto alyvuogių aliejaus;
- 2 v. š. acto;
- 1 v. š. garstyčių;
- 1 v. š. medaus;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Išmaišykite garstyčias ir medų mažame aliejaus ir acto kiekyje, vėliau supilkite likusį aliejų, suberkite druską. Padažą galima pagardinti ir raudonėliais, bazilikais, šalavijais ar kitomis žolelėmis. Geriausia pasigaminti tokį padažą 24 valandas prieš vartojant, tuomet aliejus susiurbia visus aromatus.