Keksiukai drėgni, minkšti, aromatingi. Tokie, kokius aš ir mėgstu, puikiai tiks prie kavos puodelio.
Man kažkodėl jie asocijuojasi su sekmadieniais, tik neklauskit kodėl. Tiesiog. Taip pat, keksiukai antrą dieną dar netgi skanesni.
Tad jei turite užsistovėjusių bananų, tai imkite ir gaminkite.
Bananiniai keksiukai su šokoladu
Reikės:
- 3 kiaušiniai;
- 4 šaukštai cukraus;
- 3 šaukštai migdolų sviesto;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 3 labai minkšti bananai;
- 250 g miltų;
- 4 šaukštai kakavos;
- 150 g šokolado;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolų sviestą. Kai masė taps vientisa, įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava.
- Į masę sudėkite trintus bananus ir tarkuotą šokoladą. Gerai išmaišykite.
- Į keksiukų kepimo formą dėkite popierines keksiukų formeles ir dėkite tešlą. Dėkite 2/3 tūrio.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite 10 min., tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite 10–12 minučių.
Skanaus!