Aš buvau valgiusi blynus su silke, kai studijavau ir gyvenau pas tetą. Bet pati tokius blynus kepiau pirmą kartą, tikrai įdomus skonis.
Tiesa, jeigu jūsų silkė sūri, prieš tai ją šiek tiek numirkykite.
Porcijos 2.
Užtruksite apie 15 minučių.
Blyneliai su silke
Reikės:
- 2 silkės filė gabalėliai;
- 2 kiaušiniai;
- 300 ml alaus;
- 1 a. š. persilado prieskonių;
- 0,5 a. š. kario;
- 5 v. š. miltų;
- šlakelis aliejaus, kepimui.
Kaip gaminti
Silkę galima šiek tiek numirkyti. Po to supjaustome nedideliais gabalėliais. Kiaušinius išplakame su alumi, įmaišome prieskonius, miltus, silkės gabalėlius. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Pabarstome smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.
Skanaus!