Torto skonis fantastiškas, pagaminimas greitas, prireikia vos kelių ingredientų ir desertu užtenka pavaišinti ne tik namiškius, bet ir draugus – geriau ir būti negali!
Tortui pagaminti naudojau šokoladinius ir kondensuoto pieno skonio meduolius (abu meduolių skoniai mano mėgstamiausi), bet jeigu Jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar kakaviniai meduoliai, tuomet naudokite juos.
Tortą puoškite kaip tik patinka, bet šis tortukas ir be didelių papuošimų atrodo labai dailiai. Jei vis dėlto sunkiai galvojasi ką gi uždėjus ant torto viršaus – puošimui puikiai tiks įvairios uogos, vaisiai, šokoladas, ar tiesiog mėgstami pabarstukai.
Gardumėlis!
8 porcijos.
Meduolių ir bananų tortas
Reikės:
- 500 g mėgstamo skonio meduolių (naudojau kondensuoto pieno skonio ir kelis šokoladinius);
- 500 g grietinės (riebesnės);
- 4 vidutinio dydžio bananų;
- 3–4 valg. š. cukraus pudros;
- 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina).
Gaminimas:
- Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
- Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
- Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skersmens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
- Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių.
Skanaus!