Daug patiekalų gamindama kepsninėje ilgainiui išmoko ir įvairiausių gudrybių, tapo ne tik receptų kūrėja, bet ir patarėja.
Visomis sukauptomis žiniomis ji su bendraautore Jurgita Voidate pasidalijo knygoje „Kamado enciklopedija“ – joje aprašė keraminių kepsninių galimybes, funkcijas, surinko visus patarimus ir gudrybes, kurios net ir pradedančiuosius išmoko valdyti kepsninę ir ruošti joje skaniausius patiekalus.
O šiandienai, silke įdarytos bulvės pagal receptų autorę.
Silke įdarytos bulvės
Reikės:
- bulvių (jų skaičius priklauso nuo valgančiųjų);
- varškės;
- „Matjes“ silkės;
- česnako;
- laiškinių svogūnų;
- krapų;
- raudonojo svogūno;
- obuolių acto;
- cukraus;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
- Bulves su lupena įsukite į foliją ir kepkite orkaitėje 1–1,5 val., nelygu jų dydis.
- Paruoškite varškės užtepėlę – sutrinkite varškę su česnaku, druska, pipirais.
- Laiškinius svogūnus ir krapus sukapokite.
- Svogūnus užmarinuokite: apibarstykite druska, cukrumi ir apliekite obuolių actu.
- Kai bulvės truputį atvės, šiek tiek nupjaukite jų viršų, o viduriukus atsargiai išskobkite šaukšteliu.
- Į bulvių geldeles dėkite varškės užtepėlę, marinuotus svogūnus ir kubeliais supjaustytą silkę.
- Paskaninkite laiškiniais svogūnais ir krapais.
Skanaus!