Nors anties krūtinėlę pataria kepti keptuvėje, aš šį kartą gaminau orkaitėje. Gavosi labai geras patiekalas.
Antieną naudojau jau marinuotą, tad susitaupė laikas ją marinuojant.
Skanaus!
Antienos krūtinėlė orkaitėje
Ko reikės:
- 2 antienos krutinėlių po 170 g (marinuotos);
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 2 porų;
- 4 skiltelės česnako;
- 1 obuolio;
- 4–5 šakelės čiobrelio;
- 1/2 stiklinės sultinio;
- 1/2 stiklinės spanguolių.
Kaip gaminti
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame antienos filę. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių iš vienos pusės ir 10 minučių iš kitos.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus porus, česnakus. Kai porai suminkštės, dedame smulkintus kubeliais obuolius, spanguoles ir dar pakepiname kelias minutes.
Daržoves dedame į kepimo indą, ant viršaus dedame antieną, čiobrelius ir užpilame sultiniu.
Uždengiame ir troškiname orkaitėje dar 40 minučių 170 laipsnių.
Tiekite su norimu garnyru.