Paragavęs emigranto duonos panevėžietis taiko savo žinias ir patirtį gimtinėje, rašo knygas, kovoja už sveikesnį Lietuvos mokyklų ir ligoninių maisto racioną bei dirba šefu Šv.Juozapo globos namuose.
Panevėžyje įsikūrusios viešosios įstaigos Šv.Juozapo globos namų virtuvės vadovas įsitikinęs, kad bendruomenės, kuriose rodoma meilė artimajam, pagarba ir dėmesys, yra sveikesnės ir gyvybingesnės, sugebančios išlikti sunkiais permainų metais.
Šefas E.Žaliukas dalijasi Nicos salotų receptu – rekomenduojame išmėginti.
Nicos salotos
Reikės (4 porcijoms):
- 60 g šviežių salotų mišinio;
- 100 g konservuoto tuno aliejuje;
- 6–8 putpelių kiaušinių;
- 60 g vyšninių pomidorų;
- 60 g šviežio agurko;
- nedidelio raudonojo svogūno;
- 40 g alyvuogių be kauliukų;
- 40 ml alyvuogių aliejaus;
- pusės citrinos sulčių;
- druskos, maltų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Išvirkite putpelių kiaušinius (virti 6 min.), nulupkite ir perpjaukite pusiau. Nuplaukite šviežias salotas (jeigu jos nėra vakuuminėje pakuotėje), nusausinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
Perpjaukite pomidorus pusiau, o agurką – išilgai ir juostelėmis, suberkite ant salotų. Sudėkite konservuotą tuną, viską pašlakstykite aliejumi. Supjaustykite pusžiedžiais raudonąjį svogūną ir dėkite ant salotų.
Neužmirškite salotų papuošti kiaušinių puselėmis ir alyvuogėmis. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi ir pašlakstykite salotas, pagardinkite druska, pipirais.
Skanaus!