Prie kepsninių dažniausiai stoja vyrai ir Irenos vyras Pavelas – ne išimtis, Irena tikina geriausiai įvaldžiusi ugnį, todėl savo firminiais gali pavadinti grilio patiekalus.
Jai puikiai pavyko susidraugauti su kepsnine – dabar joje kepu nuo blynų iki morengų“, – pasakojo vilnietė.
Siūlome išmėginti I.Kviatkovskajos keptos žąsies receptą.
Kepta žąsis
Reikės:
- žąsies (3,8 kg).
Marinatui reikės:
- 3 l verdančio vandens;
- 150 g druskos;
- 75 g cukraus;
- 5 laurų lapų;
- įvairių pipirų žirneliais.
Taip pat reikės:
- daug skiltelių česnako;
- 2 apelsinų;
- imbiero;
- žaliosios citrinos;
- prieskonių su cinamonu.
Kaip gaminti:
- Paruoškite marinatą iš 3 l verdančio vandens, druskos, cukraus, 5 laurų lapų, įvairių pipirų žirneliais. Kai jis atvės, sudėkite likusius ingredientus.
- Šiame marinate laikykite žąsį apie 3 paras šaldytuve.
- Prieš kepdami į žąsies vidų įdėkite rozmarinų, čiobrelių šakelių, apelsinų.
- Kepkite apie 3 val. 150–160 laipsnių temperatūroje.
- Riebalų bus daug, nupilkite į indelius ir užsišaldykite.
- Po 2 val. kepimo šalia pridėkite apvirtų bulvių, obuolių ir kukurūzų.
- Taip pat po 2 valandų žąsį du kartus aptepkite padažu, paruoštu iš sojų padažo, česnakų, medaus ir apelsinų sulčių.
- Patiekite su spanguolių padažu.
Skanaus!