Tokia dovana tikrai nudžiugins jūsų artimus žmones. Taip pat jie tokį skanėstą su mielu noru suvalgys. Tik žinoma, reikia atsižvelgti į žmogaus, kuriam dovanosite, poreikius, mitybos įpročius. Valgomos dovanos gali būti ir kaip priedas prie pagrindinės dovanos. Juk kaip malonu yra gauti kalėdinių sausainių ir po švenčių juos suvalgyti su kava ar arbata.
Buvau suplanausi visai kitą receptą, bet tada pagalvojau, kad smagu būtų pagaminti tinginio rutuliukus-triufeliukus. Juk tinginys patinka visiems. Šis yra pagardintas pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis. Šiuos rutuliukus-triufeliukus apvoliojau kokosų drožlėse, kitus – kakavoje, dar dalies išvis neapvoliojau. Man labiausiai patiko apvolioti kokosų drožlėse.
Sausainius reiktų sutrupinti gana smulkiai, tikrai smulkiau nei įprastam tinginiui. O paruošite per 15 minučių, gausis 32 rutuliukai.
Tinginio rutuliukai
Reikės:
- 160 g „Gaidelio“ sausainių;
- 150 g kondensuoto pieno;
- 80 g sviesto;
- 2 v. š. mažesnio riebumo kakavos miltelių;
- saujelės džiovintų spanguolių, susmulkintų;
- saujelės sūdytų pistacijų, susmulkintų;
- kokosų drožlių, kakavos apvoliojimui.
Gaminimas:
- Sausainius rankomis gana smulkiai sutrupinti. Trupiniai turėtų būti smulkesni nei įprastam tinginiui.
- Sviestą ištirpinti. Jį ir kondensuotą pieną užpilti ant sausainių. Suberti pistacijas, spanguoles, viską gerai išmaišyti. Padėti į šaldytuvą apie 30 minučių.
- Kabinti su šaukštu ir rankomis formuoti nedidelius rutuliukus. Juos apvolioti kokosų drožlėse, kakavoje. Padėti į šaldytuvą bent keletai valandų, o geriausia per naktį.