Aš žuvį tikriausiai labiau mėgstu negu kiaulieną ar kitą mėsos rūšį ir galėčiau valgyti beveik kasdien, bet taip neatsitinka, nes visgi skanios, geros žuvies mano mieste nėra taip lengva gauti. Šiandien ruošiu menkės filė (rinkausi sauso šaldymo) su karšta pupelių mišraine. Jeigu norite šalia puikiai tiks ir bulvių košė.
Porcijos 4.
Užtruksite apie 30 minučių.
Žuvies filė kepsnys su karšta pupelių mišraine
Reikės:
- 1 kg menkės filė;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. žuvies prieskonių;
- 1 v. š. smulkintų krapų;
- 4 v. š. kukurūzų miltų;
- aliejaus kepimui.
Karštai pupelių mišrainei:
- 1 skardinė keptų pupelių pomidorų padaže;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 2 v. š. pomidorų padažo;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis pipirų.
Kaip gaminti
Žuvį supjaustome gabalėliais, pabarstome druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Apvoliojame kukurūzų miltuose ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrus ir iškeps. Svogūną ir morką nulupame. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome mažais gabalėliais. Pakepiname daržoves keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol jos suminkštės. Supilame pupeles. Mišrainę pagardiname druska, pipirais. Įmaišome dar papildomai pomidorų padažo, pakaitiname pora minučių, kad skoniai susidraugautų. Į lėkštę dedame mišrainės, po žuvies gabalėlį, pabarstome krapais ir skanaujame.