Ne vienus metus garsiuose užsienio restoranuose praleidęs Evaldas siekia taip pagaminti pietus, kad socialiai remtiniems žmonėms patiekalai primintų namus.
„Globos namuose gyvena įvairaus amžiaus žmonės, o kai kuriems iš jų tai – gyvenimo saulėlydis, todėl norisi, kad tą saulėlydį senoliai išgyventų oriai ir išdidžiai“, – tikino E.Žaliukas.
Socialiai remtiniems žmonėms gaminantis šefas E.Žaliukas pasidalijo keliais receptais. Vienas iš jų – kepta vištų krūtinėlė su žirneliais ir briuseliniais kopūstais.
Kepta vištų krūtinėlė su žirneliais ir briuseliniais kopūstais
Reikės:
- 4 gabaliukų vištienos filė;
- 100 g šaldytų žirnelių;
- 100 g briuselinių kopūstų;
- 50 g šaltai rūkytos šoninės;
- 40 g sviesto;
- 50 ml aliejaus;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- pusės citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Pabarstykite vištieną druska, pipirais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite pusę kiekio aliejaus ir įdėkite šiek tiek sviesto. Apskrudinkite vištieną iš abiejų pusių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite mėsą apie 20–25 min.
Į puodą įpilkite vandens, pasūdykite ir sudėkite briuselinius kopūstus. Kad jie liktų traškūs, virkite apie 1 min., tada nukoškite, pamerkite šaltame vandenyje.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite likusią dalį aliejaus, sudėkite likusį sviestą, apkepinkite šoninę, sudėkite briuselinius kopūstus, žirnelius. Dar pakepkite 2–3 min., pašlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais.
Iškeptą vištienos filė perpjaukite pusiau ir dėkite į lėkštę su karštomis daržovėmis.
Skanaus!