Šv.Juozapo globos namuose yra kuriama namų atmosfera, įmanoma suprasti vos tik peržengus slenkstį, – tai išduoda iš virtuvės sklindantis kvapas. Čia kasdien atnaujinamas valgiaraštis, kurį sudarė šefas Evaldas Žaliukas.
„Globos namuose gyvena įvairaus amžiaus žmonės, o kai kuriems iš jų tai – gyvenimo saulėlydis, todėl norisi, kad tą saulėlydį senoliai išgyventų oriai ir išdidžiai“, – tikino E.Žaliukas.
Artėjančių švenčių metui, rekomenduojame išmėginti Evaldo receptą – garintos lašišos arba upėtakio.
Garinta lašiša ar upėtakis
Reikės (4 porcijoms):
- 600–800 g lašišos ar upėtakio filė;
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- pusės citrinos sulčių;
- laiškinių česnakų papuošti;
- druskos, baltųjų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Pašalinkite ašakas iš upėtakio ar lašišos filė. Į garinimo puodą įpilkite vandens, užvirinkite, tada dėkite indą su skylutėmis, į jį sudėkite žuvį, uždenkite ir garinkite apie 15–20 min. Jei neturite garinimo puodo, paimkite gilesnį kepimo indą, pripilkite verdančio vandens, uždėkite groteles, o ant jų – žuvies filė. Kepkite apie 20–25 min. iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Šviežiai išspaustas citrinos sultis sumaišykite su aliejumi, apšlakstykite iškeptą žuvį, pagardinkite druska, pipirais, smulkintais laiškiniais česnakais. Patiekite žuvį su salotomis, keptomis ar garintomis daržovėmis, virtais ryžiais.
Skanaus!