Užtruksite gaminant apie 15 minučių + 40 minučių kepimo laikas.
Meduolis
Reikės:
- 4 kiaušinių;
- 140 g cukraus;
- 250 ml medaus (skysto);
- 250 ml grietinės;
- 50 ml kefyro;
- 400 g miltų;
- 2 a. š. sodos;
- 1 v. š. meduolių prieskonių;
- žiupsnis druskos.
Kaip gaminti
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Suberiame druską, prieskonius.
Supilame skystą medų, jei buvo sukietėjęs – pašildome ir grietinę. Masę gerai išmaišome. Į kefyrą supilame sodą ir gerai išmaišome.
Supilame į kiaušinių plakinį. Gerai išmaišome. Įsijojame miltus.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, o šonus ištepame sviestu. Supilame tešlą ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, sumažiname kaitrą iki 170 laipsnių ir kepame dar 15–20 minučių. Ar meduolis jau iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku.