Receptas gana elementarus, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitas mėgstamas daržoves. Prie kepsnio labai tiktų rūgštesnis spanguolių padažas. Na, o visi garnyrai pagal kiekvieno pageidavimus.
8 porcijos.
Reikės:
- ~1 kg – 1,2 kg gabalo kiaulienos nugarinės ar sprandinės;
- ~450 g pailgų, plonų šoninės juostelių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- aliejaus kepimui;
- žolelių sviestui;
- 4 šaukštų sviesto (kambario temperatūros);
- 6 česnako skiltelių;
- 1 sauja susmulkintos šviežios petražolės;
- 1 arb. š. čiobrelių;
- 0,5 arb. š. druskos;
- 0,5 arb. š. džiovinto rozmarino;
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.
Gaminimas:
- Žolelių sviestas – nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku ir sumaišome viename indelyje kartu su prieskoniais skirtais sviestui. Tada sudedame sviestą, gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
- Kiaulienos nugarinę (ar sprandinę) perpjauname išilgai perpus. Nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Kiaulienos gabalėlius padedame ant pjaustymo lentelės, šiek tiek paspaudžiame. Žolelių sviestą užtepame ant vieno nugarinės (ar sprandinės) gabalėlio, ant viršaus uždedame kitą gabalėlį, šiek tiek paspaudžiame ir šonus apibarstome druska bei pipirais.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Suglaustus gabalėlius apvyniojame šoninės griežinėliais ir sutvirtiname apsukdami siūlu.
- Didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant didesnės vidutinės ugnies. Vyniotinį apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
- Vyniotinį dedame į kepimo indą (aš kepiau stikliniame kepimo inde), įpilame 250 ml vandens ir kepame įkaitintoje orkaitėje ~40–50 minučių priklausomai nuo vyniotinio storio. Aš kepiau 1 valandą, kadangi mano vyniotinis buvo gana storas. Prieš patiekiant nuimame kepimo siūlą.
Skanaus!