Šis tinkamas paskutinės minutės sprendimams arba jei prieš tai gaminti pyragai buvo nepavykę.
Brendyje mirkytų vaisių meduolinis pyragas
- 800 g džiovintų vaisių išmirkytų brendyje (naudojau mišinį iš LIDL prekybos centro)
- 4 kiaušinių
- 200 g miltų
- 50 g migdolų miltų
- 175 g minkšto sviesto
- 175 g rudojo cukraus
- 1.5 a. š. cinamono
- 1.5 a. š. meduolių prieskonių
- 0.5 a. š. imbiero
- Vanilės žiupsnelio
Kaip gaminti
Pirmiausia išmirkytus vaisius sumalame iki vientisos masės, kad gautųsi košė.
Tada minkštą sviestą sumaišome su ruduoju cukrumi, o kiaušinius lengvai išplakame dubenyje.
Visus sausus produktus suberiame į dubenį ir lengvai išmaišome, kad susijungtų. Dedame cukraus ir sviesto mišinį, pilame kiaušinius ir viską lengvai išmaišome. Dabar sudedame trintų vaisių masę ir vėl gerai maišome. Gautą masę supilame į gilesnę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Dedame pyragą į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 2–2.5 val. kol medinis pagaliukas įsmeigus lieka sausas.
Iškepus pyragui leidžiame atvėsti formoje, po to vyniojame į foliją ir padedame tamsai.
Galima valgyti rytojaus dieną arba laikome savaitę, keletą kartų lengvai sulaistant brendžiu ar juoda arbata.
Puošiame kaip patinka, bet pasiteisinęs variantas prieš puošiant lengvai patepti pašildyta abrikosų, persikų uogiene.