Pagaminamas greitai ir paprastai, bet nuodėmingai skanus.
Kepimo forma 24 cm. skersmens.
Porcijos 6 – 8.
Gaminant užtruksite apie 15–20 min. plius laikas, kol tortas stings.
Pagrindui:
- 180 g „oreo“ sausainių;
- 90 g sviesto.
Kremui:
- 500 g maskarponės sūrio;
- 1 skardinės kondensuoto pieno;
- 150 g „oreo“ sausainių;
- 1 v. š. želatinos ir 50 ml vandens. ⠀
Šokolado sluoksniui:
- 100 g juodojo šokolado;
- 50 ml grietinėlės.
Gaminame torto padą. Sausainius susmulkiname iki trupinių. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainių trupiniais. Gerai išmaišome. Gautą masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Gerai suspaudžiame suformuodami padą. Dedame kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę 5 min.
Gaminame kremą. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Maskarponės sūrį išsukame su kondensuotu pienu. Sulaužome oreo sausainius ir sudedame į kremą. Želatiną ištirpiname garų vonelėje ir įmaišome į kremo masę. Gerai išmaišome. Kremą supilame ant sausainių pado ir dedame į šaldytuvą bent porai valandų sustingti.
Torto puošimas. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Įmaišome grietinėlę. Gautu šokoladiniu kremu apliejame torto viršų. Jei norisi ant viršaus dėliojame oreo sausainius. Dedame tortą į šaldytuvą dar labiau sutvirtėti.