Išmėginkite šį receptą.
Jūros lydeka svogūnų ir morkų patale
- jūros lydekos;
- druskos;
- pipirų;
- česnako granulės;
- miltų, žuviai apvolioti;
- aliejaus, kepimui;
- morkos;
- svogūno;
- 1 v. š. sviesto;
- svogūnų laiškų;
- grietinėlės.
Kaip gaminti
Žuvį išvalome, supjaustome norimo dydžio gabaliukais, pagardiname druska, pipirais ir česnako granulėmis. Leidžiame pasimarinuoti apie 20 min. Apvoliojame miltuose ir kepame aliejuje, kol gražiai apskrus ir žuvis iškeps.
Morką ir svogūną nulupame. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pakepiname daržoves, kol šios suminkštės. Pagardiname druska, supilame grietinėlę ir pakaitiname.
Žuvį patiekiame su keptomis daržovėmis. Pabarstome smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!