Purus, lengvas ir tikrai gardus desertas puikiai tiks bet kokios šventės proga ar tiesiog šiaip norint pasilepinti.
Ingredientų nedaug, paruošti paprasta, tad imkite ir išbandykite.
Šokoladinis desertas
Reikės:
- 170 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos), smulkiai sukapoto
- 120 ml pieno
- 1 v. š. apelsinų likerio (nebūtina, bet rekomenduotina)
- 240 ml graikinio jogurto (10 ar 2 proc. riebumo)
Patiekti reikės:
- šviežių uogų
- mėtų lapelių
- šokolado gabaliukų
Kaip gaminti
Šokoladą sudėkite į karščiui atsparų dubenį. Nedideliame puode užvirinkite pieną, užpilkite ant šokolado ir palikite pastovėti 1–2 minutes. Išmaišykite mentele arba mediniu šaukštu, kol gausite vientisą masę.
Nedideliame dubenyje išplakite graikinį jogurtą. Atsargiai mentele įmaišykite į šokoladą, įmaišykite šaukštą likerio.
Supilkite masę į mažus indelius ir palikite vėsiai, kad sutvirtėtų.
Patiekdami papuoškite šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais, kapotu šokoladu.