Jie dieviškai skanūs ir tikrai neapsiribosite tik prie kavos puodelio. Aš jums pažadu, bus sunku sustoti.
Naminiai sausainiai
- 250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
- 130 g cukraus pudros
- 2 a. š. vanilinio cukraus
- 1 kiaušinis
- 500 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. kakavos miltelių
Kaip gaminti
Sviestą išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki šviesios purios masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Po truputį įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis minkšta minkoma tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį kruopščiai įminkyti kakavą.
Abi tešlas iškočioti į vienodo dydžio stačiakampius. Tamsią tešlą uždėti ant šviesios tešlos ir susukti vyniotinį. Vyniotinį supjaustyti plonomis riekėmis. Iš kiekvienos riekės suformuoti 2–3 cm. dydžio kamuoliukus. Kamuoliukus dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas 5 cm. atstumu į vieną nuo kito. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus!