Visus produktus rasite bet kurioje mažoje krautuvėlėje.
Tad vakarienei – sparneliai.
„Ga kho gung“ arba vietnamietiški imbieriniai sparneliai
Reikės:
- 1 kg vištienos sparnelių
- 2 šaukštų medaus
- 2 skiltelių česnako
- 50 g smulkinto imbiero
- 2 šaukštų austrių padažo
- 1,5 šaukštelio žuvies padažo
- 1 šaukštelio vištienos prieskonių
Kaip gaminti
Vištienos sparnelius marinuokite su vištienos prieskoniais, austrių padažu ir žuvies padažu apie 20 min.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepinkite smulkinta česnaką ir imbierą. Kepkite apie 1 min.
Padidinkite kaitrą ir sudėkite vištieną su visu marinatu. Kepkite, kol vištiena taps auksinė.
Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir sudėkite medų. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 min. kas penkias minutes pamaišant, kad tolygiai pasidengtų padažu.
Tiekdama apibarsčiau juodųjų sezamų sėklomis, bet tai nebūtina.