Šiuos krabų pyragus siūlome patiekti su citrinos griežinėliais ir tartaro padažu, kurio receptą rasite žemiau.
Puikiai tiks ir šviežių daržovių salotos, o jei norite šventiškiau – ikrai.
Krabų lazdelių kepsneliai
Reikės:
- 1 didelio kiaušinio
- 3 v. š. majonezo
- 2 v. š. Dižono garstyčių
- 2 a. š. Vorčesterio padažo
- 0,5 a. š. aitriųjų paprikų padažo
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 400 g krabų lazdelių, susmulkintų
- 0,75 puodelio džiūvėsėlių
- 2 v. š. kapotų šviežių petražolių
- rapsų aliejaus
Patiekti reikės:
- citrinos skiltelių
- tartaro padažo
Tartaro padažui reikės:
- pusės puodelio majonezo
- 2–3 smulkiai sukapotų marinuotų agurkėlių
- 2 v. š. kaparėlių
- 1 v. š. smulkiai sukapotų krapų
- 0,5 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
- 1 v. š. šviežių citrinos sulčių
- 0,25 a. š. cukraus
- 0,25 a. š. druskos
Kaip gaminti
Padažui sumaišykite visus ingredientus. Padažą galima paruošti iš anksto – šaldytuve jis laikysis visą savaitę.
Krabų kepsneliams nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, majonezą, garstyčias, Vorčesterio ir aitriųjų paprikų padažą; pagardinkite druska ir pipirais.
Kitame dubenyje sumaišykite smulkintas krabų lazdeles, džiūvėsėlius ir petražoles. Supilkite kiaušinio ir padažų mišinį, išmaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kepsnelius.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite kepsnelius ir kepkite, kol taps auksiniai ir traškūs, 3–5 minutes iš kiekvienos pusės.
Iškeptus perkelkite į lėkštę. Patiekite kartu su citrinos griežinėliais ir tartaro padažu.
Skanaus!