Tad prieš priimdama savo namuose svečius Nijolė pasiraitojusi rankoves prigamina gardumynų ir nutildo bėgantį laiką: „Prieš ateidami žmonės sako, jog neturi daug laiko pokalbiams, kai kurie dievagojasi, kad ko nors įdomaus papasakoti nepavyks, bet neretai pasisėdėjimai užsitęsia iki paryčių, o istorijos liejasi kaip iš gausybės rago.“
Visus pašnekesius N.Narmontaitė suguldo į knygas. Ką tik pasirodė septintoji jos knyga „Aktoriai, režisieriai ir 77 laimės receptai“.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais aktorė pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – morkų pyrago.
Išsikepkite ir iškvėpinkite namus jaukiausiais aromatais.
Morkų pyragas
Reikės:
- 300 g morkų
- 250 g miltų
- 5 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 180 ml aliejaus
- 50 g krakmolo
- 2 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- smulkintų pistacijų
Morkas sutarkuokite. Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos išplakite iki purumo. Į kiaušinių plakinį supilkite aliejų, sudėkite tarkuotas morkas ir išmaišykite. Į tešlą suberkite miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kai pyragas atvės, pabarstykite milteliniu cukrumi ir smulkintomis pistacijomis.