Tailandietiška kalmarų sriuba su „Udon“ makaronais ir skrudinta duonele
2 asmenims
Gaminimo laikas 30 minučių
Reikės:
- 1 šaldyta kalmaro filė
- 1 pakelis kokosų pieno
- 1 šaldytas česnakinis batonas
- 1 pakelis paruoštų „Udon“ makaronų
- 30 g geltonosios kario pastos
- 50 g salierų stiebų
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 pomidoras
- 1 žalioji citrina
- 1 ryšulėlis kalendrų
- 2 skiltelės česnako
- O taip pat: alyviuogių aliejus, druska, malti juodieji pipirai
Kaip gaminti:
Atšildome kalmaro filė ir česnakinį batoną.
Ruošiame kalmarą. Kalmarą nuplauname ir nusausiname. Patikriname ar viduje nėra kietos nugarinės plokštelės – plunksnos. Jei yra, ją (užkišę peilio galą) pašaliname drauge su viduje esančia plėvele. Filė supjaustome 0,5 cm pločio žiedais.
Ruošiame daržoves. 2 skilteles česnako nulupame ir smulkiai sukapojame. Raudonąjį svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Salierų stiebus supjaustome 0,3 cm pločio gabaliukais. Pomidorą supjaustome 1x1 cm dydžio kubeliais.
Gaminame sriubą. Į puodą su 2 v. š. alyvuogių aliejaus sudedame svogūnus, salierus, česnakus ir kepame 3–4 min. nuolat pamaišant ant vidutinės kaitros. Sudedame kalmarus ir kepame 3 min. Gardiname kario pasta, druska, pipirais ir išmaišome. Pilame 150 ml vandens, kokosų pieną, dedame pomidorus, sumažiname kaitrą iki mažiausios. Uždengiame dangčiu ir verdame 10 min. Likus 3 min iki virimo pabaigos sudedame makaronus.
Kepame duonelę. Įkaitiname keptuvę. Duonelę supjaustome riekelėmis ir paskrudiname po keletą minučių sausoje keptuvėje.
Patiekiame. Kalendros lapelius sukapojame. Citriną supjaustome griežinėliais. Į išvirusią sriubą sudedame kalendrą, išmaišome ir pilstome į dubenėlius. Puošiame citrinos griežinėliu. Patiekiame su karšta duonele.
Patarimai:
Sriubos svarbu nevirti per ilgai, nes kalmarai taps guminiai, o makaronai ištiš.
Jei norisi, kad sriuba būtų skystesnė, įpilkite daugiau vandens.
Į tokią sriubą taip pat tiktų įdėti pievagrybių.
Duonelę galite pasikaitinti ir orkaitėje.
Kario pasta labai aitri, gardinkite atsižvelgdami į namiškių skonį. Su visu kiekiu sriuba bus tikrai aitri.
Receptą siūlo Vakarienės prenumerata