Briuseliniai kopūstai tebėra nepelnytai neįvertinta daržovė. Įspūdį daugeliui galėjo sugadinti tai, kad anksčiau buvo siūloma juos išvirti, tačiau šiuo metu vyrauja receptai, siūlantys šiuos mažus kopūstėlius šiek tiek apkepti aliejuje ar netgi vartoti žalius, kaip salotų pagrindą. Pastaruoju atveju juos reikėtų smulkiau supjaustyti. Ir patikėkite – skonis daug puikesnis nei virtų!
Iš briuselinių kopūstų galima ruošti ir įvairius garnyrus prie mėsos, jie itin tinka su ėrienos, jautienos, kiaulienos patiekalais.
Siūlome išbandyti briuselinių kopūstų salotas su granatais ir ožkų sūriu. Jos tiks ir užkandžiui, ir lengvai vakarienei. Nesigailėsite!
Briuselinių kopūstų salotos su granatais ir ožkų sūriu
Reikės:
- 500 g briuselinių kopūstų
- 1 raudonojo svogūno
- alyvuogių aliejaus
- 0,25 puodelio granatų sėklų
- 50 g minkšto ožkų pieno sūrio, sutrupinto (tinka ir fetą)
- saujelės graikinių riešutų, paskrudintų sausoje keptuvėje (nebūtina)
- 1–2 šaukštų baltojo balzaminio acto (tinka ir rudasis)
Kaip gaminti
Briuselinius kopūstus nuvalykite – pašalinkite viršutinius lapelius, kopūstus perpjaukite perpus. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis. Apšlakstykite aliejumi ir apkepkite kopūstus su svogūnais keptuvėje (apie 8 min.) arba 200 laipsnių orkaitėje (20–22 min.). Kopūstai turėtų likti traškūs.
Apibarstykite granatais, sūriu, riešutais, pagardinkite balzaminiu actu, sumaišykite ir patiekite.
Salotas galima valgyti tiek šiltas, tiek atvėsusias.
Skanaus!