Sriubą siūlome virti būtent su „Orzo“ makaronais. Jie smulkios tekstūros, puikiai užpildo sriubą ir suteikia sotumo. Tačiau nesutyžta ir juos malonu kramtyti. O ir vaikams tokią sriubą „parduoti“ lengviau nei vien mėsos ir daržovių derinį. Pagaminsite per pusvalandį.
Itališka daržovių sriuba su vištienos kukuliais ir „Orzo“ makaronais
2 asmenims.
Gaminimo laikas: 30 minučių.
Reikės:
- 300 g smulkintos vištienos
- 60 g makaronų „Orzo“
- 1 poras
- 1 morka
- 100 g šaldytų šparaginių pupelių
- 2 skiltelės česnako
- 1 vištienos sultinio kubelis
- ryšulėlis krapų
- taip pat: kepimo aliejus, čiobreliai, raudonėliai, druska, malti juodieji pipirai
Kaip gaminti:
Atšildome šparagines pupeles.
Puode užverdame vandens sriubai.
Ruošiame daržoves. Porą perpjauname išilgai ir supjaustome 5 mm storio gabaliukais. Morką nuskutame ir supjaustome 2 mm storio griežinėliais. Šparagines pupeles šiek tiek pasmulkiname. 2 skilteles česnako nulupame ir smulkiai sukapojame. Krapus stambiai sukapojame.
Ruošiame kukulius. Smulkintą vištieną dedame į dubenį, suberiame česnakus, gardiname 0,5 a. š. čiobrelių, trečdaliu a. š. raudonėlių, druska, pipirais ir gerai išmaišome. Iš masės formuojame 3 cm skersmens kukulius. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudedame kukulius ir kepame 5 min. ant vidutinės kaitros, kad kukuliai gražiai apskrustų. Tuomet juos išimame iš keptuvės.
Gaminame sriubą. Į keptuvę, kurioje kepė kukuliai suberiame porus su morkomis ir kepame apie 2 min. ant vidutinės kaitros. Į puodą su 500 ml verdančio vandens, sudedame sultinį, suberiame apkeptas daržoves, sudedame kukulius ir verdame 5 min. ant vidutinės kaitros. Tada sudedame šparagines pupeles, suberiame makaronus ir toliau verdame dar 6 min. Virimo pabaigoje suberiame krapus ir nukaičiame.
Patiekiame. Karštą sriubą pilstome į dubenėlius.
Patarimai:
Sriubą galima patiekti su liesa grietine arba natūraliu jogurtu.
Jei vengiate kepto maisto, suformuotus kukulius galite iškart dėti į verdantį sultinį išvengiant apkepimo.
Jei verdant sriuba jums atrodo tirštoka, įpilkite daugiau vandens.
Receptą siūlo „Vakarienės prenumerata“