Aromatinga daržovių sriuba su vištienos kukuliais sušildys šaltą rudens vakarą: įtiks ir mažiesiems

2023 m. lapkričio 25 d. 17:35
Vakarienės prenumerata
Receptas
Jei vakarienę ruošiate mažiesiems, šaltą rudens ar žiemos vakarą išvirkite itališką daržovių sriubą su vištienos kukuliais ir „Orzo“ makaronais. Čiobrelių ir raudonėlių aromatas, sultingi vištienos kukuliai, daržovės ir makaronai.
Daugiau nuotraukų (1)
Sriubą siūlome virti būtent su „Orzo“ makaronais. Jie smulkios tekstūros, puikiai užpildo sriubą ir suteikia sotumo. Tačiau nesutyžta ir juos malonu kramtyti. O ir vaikams tokią sriubą „parduoti“ lengviau nei vien mėsos ir daržovių derinį. Pagaminsite per pusvalandį.
Itališka daržovių sriuba su vištienos kukuliais ir „Orzo“ makaronais
2 asmenims.
Gaminimo laikas: 30 minučių.
Reikės:
  • 300 g smulkintos vištienos
  • 60 g makaronų „Orzo“
  • 1 poras
  • 1 morka
  • 100 g šaldytų šparaginių pupelių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 vištienos sultinio kubelis
  • ryšulėlis krapų
  • taip pat: kepimo aliejus, čiobreliai, raudonėliai, druska, malti juodieji pipirai
Kaip gaminti:
Atšildome šparagines pupeles.
Puode užverdame vandens sriubai.
Ruošiame daržoves. Porą perpjauname išilgai ir supjaustome 5 mm storio gabaliukais. Morką nuskutame ir supjaustome 2 mm storio griežinėliais. Šparagines pupeles šiek tiek pasmulkiname. 2 skilteles česnako nulupame ir smulkiai sukapojame. Krapus stambiai sukapojame.
Ruošiame kukulius. Smulkintą vištieną dedame į dubenį, suberiame česnakus, gardiname 0,5 a. š. čiobrelių, trečdaliu a. š. raudonėlių, druska, pipirais ir gerai išmaišome. Iš masės formuojame 3 cm skersmens kukulius. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudedame kukulius ir kepame 5 min. ant vidutinės kaitros, kad kukuliai gražiai apskrustų. Tuomet juos išimame iš keptuvės.
Gaminame sriubą. Į keptuvę, kurioje kepė kukuliai suberiame porus su morkomis ir kepame apie 2 min. ant vidutinės kaitros. Į puodą su 500 ml verdančio vandens, sudedame sultinį, suberiame apkeptas daržoves, sudedame kukulius ir verdame 5 min. ant vidutinės kaitros. Tada sudedame šparagines pupeles, suberiame makaronus ir toliau verdame dar 6 min. Virimo pabaigoje suberiame krapus ir nukaičiame.
Patiekiame. Karštą sriubą pilstome į dubenėlius.
Patarimai:
Sriubą galima patiekti su liesa grietine arba natūraliu jogurtu.
Jei vengiate kepto maisto, suformuotus kukulius galite iškart dėti į verdantį sultinį išvengiant apkepimo.
Jei verdant sriuba jums atrodo tirštoka, įpilkite daugiau vandens.
sriubavištienaitališkas maistas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.