Na, gal ir ne bėda, jei yra fantazijos ir noro gaminti. Pievagrybius dažniausiai dėdavau ant karštų sumuštinių ar picų, kartais užraugdavau ar marinuodavau, dėdavau į makaronų patiekalus.
O vieną dieną, tarkuodama bulvę didžiablyniui, pabandžiau patarkuoti pievagrybį. Mano nuostabai, jis tarkavosi tiesiog idealiai, tad įmaišiau į bulvių tarkius ir iškepiau pikantiško, įdomaus, netikėto skonio blyną.
Dažniausiai tokį blyną kepu rudens ir žiemos pusryčiams, gaminimas labai paprastas, produktai neįmantrūs, o ragautojai kaskart pavalgę dūsauja iš malonumo. Tikrai gardu.
Tarkuotų bulvių ir pievagrybių blynai
1 porcijai:
- 1 didesnė bulvė
- 6–8 pievagrybiai
- 2 nedideli kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis kmynų (nebūtinai)
- 3 šaltai rūkytos šoninės juostelės
- 2 šaukštai grietinės
Bulvę nuskutu ir sutarkuoju stambia (burokine) tarka, tą patį darau su pievagrybiais. Įmušu kiaušinius, beriu druską ir kmynus ir mentele maišau, kol viskas susijungia į vienalytę masę.
Įkaitinu keptuvę, dedu šoninę, čirškinu iki apskrunda ir dedu į nedidelę lėkštę. Į likusius riebalus supilu tarkius, mentele suformuoju vienodo storio blyną ir kepu apie 4–5 minutes, tuomet blyną apverčiu, dengiu dangtį, sumažinu kaitrą ir kepu dar apie 5 minutes.
Tiekiu karštą, tiesiai iš keptuvės, ant viršaus sudedu grietinę ir šoninės juostas.
Iš tarkių masės galima kepti ir mažesnius blynus.