„Tą pačią mišrainę galima ruošti ir kitaip: vietoje majonezo naudoti porą šaukštų aliejaus ir pomidorų padažą pagal skonį – bus netgi sveikiau. Tokiu būdu paruošta mišrainė tiks ir ant Kūčių stalo“, – idėja dalijasi portalo lrytas.lt skaitytoja Inga.
Tad išbandykite abu variantus ir išsirinkite labiausiai patinkantį.
Silkė su pupelėmis, morkomis ir svogūnais
Reikės:
- 4 silkių filė
- 2 morkų
- 2 svogūnų
- aliejaus kepti
- mažos skardinės konservuotų baltųjų pupelių
- 2 šaukštų majonezo
- druskos
- pipirų
- žalumynų
Kaip gaminti
Morkas išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, iškepkite aliejuje. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir palikite, kad nuvarvėtų.
Silkių filė supjaustykite.
Viską sumaišykite, gardinkite majonezu, pagal skonį berkite druskos, pipirų, šlakeliu citrinos sulčių (nebūtinai).
Palaikykite šaldytuve uždarytame inde keletą valandų ar per naktį.
Dėkite į lėkštę ar dubenį ir patiekite papuošę žalumynais.