Taip pat į sriubą įpyliau kokosų pieno, vištieną sumaišiau su kario prieskoniais.
Keletas patarimų, kaip gaminti šią moliūgų sriubą su vištiena.
Nors man patinka moliūgus iškepti orkaitėje, o tada viską sutrinti, šį kartą dariau viską paprastai: moliūgą viriau puode kartu su kitomis daržovėmis. Tokia sriuba bus švelni, bet vištiena jai suteikia papildomo skonio. Taip pat ši sriuba yra gana soti, joje yra nemažai baltymų.
Moliūgą galima naudoti bet kurios rūšies. Kai kurie moliūgai būna gana vandeningi, tad į sriubą sultinio reiktų pilti visai nedaug. Kitu atveju sutrynus sriubą, ji gali būti per skysta.
Ši moliūgų sriuba su vištiena gali būti patiekiama be papildomų priedų, bet visada skanu užbarstyti smulkintų petražolių ir moliūgų sėklų. Žinoma, nepamirškite ir paskrudinto batono!
Kaip pagaminti šią moliūgų sriubą su vištiena?
Iš pradžių vištienos gabaliukus sumaišyti su kario prieskoniais, druska, juodaisiais pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Pamarinuoti kambario temperatūroje apie 20 min. Tada juos reikia apkepinti keptuvėje, kol lengvai apskrus, apie 7–8 min.
Puode apkepinti tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą svogūną. Tada trumpai pakepti sutarkuotą imbierą ir česnaką. Nuo moliūgo nulupti žievę, išimti sėklas, jį supjaustyti kubeliais. Moliūgą sudėti į puodą kartu su bulvėmis, užberti truputį kario prieskonių, užpilti sultiniu ir viską užkaisti. Tada sumažinti ugnį iki nedidelės ir virti apie 15 min. ar kol daržovės bus minkštos.
Sriubą sutrinti maistiniu smulkintuvu, įpilti kokosų grietinėlės, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Sriubą kelias minutes pakaitinti. Ją patiekti su kepta vištiena.
Moliūgų sriuba su vištiena
Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 25 min. Kiekis: 4 porcijos
Autorius: „Skanauk su Aušra“
Ingredientai
Vištienai:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 ar 1 1/2 arbat. š. kario prieskonių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Moliūgų sriubai:
- apie 1–1,400 kg moliūgo
- 400–500 ml sultinio
- 2 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 nedidelės morkos, sutarkuotos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 70–100 ml (1/3–1/2 st.) tiršto kokosų pieno
- 1 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 arbat. š. imbiero šaknies, sutarkuotos
- 1/2 arbat. š. kario prieskonių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti aliejumi, prieskoniais. Pamarinuoti kambario temperatūroje apie 20 min.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir ją gerai pakepinti, kad būtų kiek apskrudusi, apie 7–8 min. Išimti iš keptuvės.
Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais.
Puode įkaitinti šlakelį aliejaus, pakepinti svogūną ir morką keletą minučių. Tada apie 30 s pakepinti imbierą, česnaką. Sudėti moliūgą, bulves, supilti sultinį, įberti kario. Viską užkaisti, tada sumažinti kaitrą ir virti apie 15 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
Sriubą sutrinti maistiniu smulkintuvu, įpilti kokosų pieno, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Sriubą kelias minutes pakaitinti. Patiekiant sriubą, vištieną uždėti ant viršaus.