Populiarėja ir įvairios moliūgų uogienės, džemai.
„Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė siūlo juos ruošti ne vien tik iš moliūgo, nes skoniui gali pritrūkti šiek tiek išraiškingumo. Slaptu ingredientu gardžioje uogienėje taps švieži apelsinai, kurie suteiks daugiau skonio natų ir nudžiugins ryškia spalva bei aromatu.
Reikės:
- 500 g moliūgo,
- 2 apelsinų,
- 400 g cukraus,
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono,
- pusės citrinos.
Papildomai, jeigu norisi originalesnio skonio: pusės šaukštelio malto imbiero, anyžiaus žvaigždelės, 2–3 gvazdikėlių.
Kaip gaminti
1. Į didelį puodą suberkite nuluptą ir kubeliais supjaustytą moliūgą, dviejų apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę, cukrų, cinamoną ir citrinos sultis. Jeigu naudojate – ir kitais prieskoniais.
2. Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 1–1,5 valandos, dažnai maišydami, kol moliūgas suminkštės, o uogienė sutirštės. Paragaukite, ar skonis subalansuotas.
3. Paruoškite stiklainius, juos nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Supilkite paruoštą uogienę į stiklainius, palikdami maždaug 1 cm tarpą viršuje. Sandariai uždarykite stiklainius ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite, kol uogienė atvės.