Pirmąkart šį receptą pamačiau gal prieš 10 metų viename tinklaraštyje (gaila, jis jau neberašomas) ir išbandžiau. Dabar tik taip kepu šiuos kotletus.
Išbandykim drauge!
„Kijevo“ kotletai
Reikės:
- 600 g vištienos faršo
- 180 g varškės
- 1 kiaušinio
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų baltųjų pipirų
- pusės šaukštelio vištienos prieskonių
- 100 g sūdyto sviesto
- nedidelio ryšelio krapų
- 2 skiltelių česnako
- 2 kiaušinių apvolioti
- miltų ir džiūvėsėlių apvolioti pagal poreikį
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Pirmiausia susmulkiname krapus ir česnakus. Sumaišome su sviestu ir padarome 6 gabaliukus. Dedame į šaldiklį sustingti.
Į faršą mušti kiaušinį, berti druską, pipirus,vištienos prieskonius, dėti varškę ir gerai išmaišyti. Drėgnomis rankomis imti faršą ir formuoti blyną. Į vidurį dėti sviesto gabaliuką ir suformuoti kotletą (panašų į cepeliną).
Apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose, vėl kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose (bus tvirtesnis sluoksnis). Dėti į įkaitintą aliejų ir kepti ant vidutinės kaitros vis vartant, kol apskrus ir iškeps.
Pastaba: aliejaus keptuvėje turi būti bent iki trečdalio kotleto.
Skanaus!