Dalijamės Irenos receptu.
Chinkaliai
Tešlai reikės:
- 500 g miltų
- 250 g vandens
- 1 šaukštelio druskos
Įdarui reikės:
- 400 g jautienos faršo
- didelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 300 g šalto vandens
- kalendrų ir petražolių
- „Chmeli suneli“ prieskonių
- maltų juodųjų pipirų
- maltų saldžiosios raudonosios paprikos miltelių
- druskos
Kaip gaminti
Užmaišome tešlą: miltai, vanduo, druska. Minkome ilgai ir nuobodžiai, kol tešla bus graži, vientisa ir nelimpanti prie rankų.
Leidžiame tešlai pailsėti apie 20 min. maišelyje.
Kol tešla ilsisi, užmarinuojame faršą. Svogūną ir česnaką sutriname, smulkiai sukapojame kalendras ir petražoles. Gerai viską išmaišome.
Po 20 min. tešlą išimam iš maišelio ir vėl minkome – tešla bus kaip modelinas.
Iškočiojame ir susukame kaip vyniotinį.
Supjaustome vienodais griežinėliais.
Kiekvieną gabaliuką iškočiojame (kraštai turi būti plonesni) per viduriuką dedame faršo ir formuojame chinkalius.
Puode užverdame vandenį su druska, lauro lapais, pipirų žirneliais.
Sudedame į puodą chinkalius. Žiūrime, kad nesuliptų. Kai iškils į paviršių, verdame 15 min. ant vidutinės kaitros. Virimo metu irgi atsargiai pamaišome.
Skanaus!
Daugiau receptų: „IPKitchen“