O koks jus patiekalas nukelia tiesiai į vaikystę?
Bulviniai kukuliai
Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
- 7–8 virtų bulvių su lupenomis;
- 2 v. š. miltų;
- 1 a. š. kambario temperatūros sviesto;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnio druskos;
- 1 v. š. bulvių krakmolo kukuliams apvolioti.
Patiekti:
- grietinės;
- svogūnų laiškų;
- spirgučių padažo.
Kaip gaminti
Bulves nulupame ir sumalame arba sugrūdame grūstuve. Į bulvių masę beriame druskos, miltų, mušame kiaušinį ir įdedame gabalėlį sviesto. Masę gerai išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame kukuliukus, apvoliojame krakmole ir dedame virti į verdantį ir pasūdytą vandenį.
Kai kukuliai iškils į paviršių, verdame apie 7–10 min.
Valgome su grietine ir spirgučių padažu.
Apibarstome svogūnų laiškais.