Drėgnas moliūgų keksas su kakava ir karamele: nesigailėsite išbandę šį receptą

2023 m. lapkričio 5 d. 17:28
„Skanaus maisto pasaulis“
Receptas
Vienas produktas, o kiek daug patiekalų galima pagaminti. Iš moliūgo man patinka viskas – sriubos, troškiniai ir desertai.
Daugiau nuotraukų (3)
Šįkart kviečiu išsikepti lengvą, paprastą moliūgo, karamelės ir kakavos keksą.
Moliūgų keksas su kakava ir karamele
Reikės:
  • 300 g miltų
  • 200 g minkšto sviesto
  • 170 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 g jogurto
  • 200 g pieno
  • 50 g moliūgų tyrės
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. valgomosios sodos
  • 3 v. š. karamelės
  • 3 v. š. kakavos
  • vanilės
Kaip gaminti
Į dubenį dedame minkštą sviestą, pilame cukrų, vanilę ir maišome iki masė tampa vientisa. Po vieną mušame kiaušinius ir vėl maišome. Supilame jogurtą ir vėl maišome.
Miltus, kepimo ir sodos miltelius sumaišome kartu.
Į sviesto masę pilame dalį miltų ir dalį pieno. Maišome. Tada likusius pieną ir miltus.
Gautą masę daliname į didesnę ir mažesnę dalis. Į mažesnę dalį beriame kakavos miltelius ir gerai išmaišome.
Į didesnę dalį pilame moliūgų tyrę ir karamelę. Viską gerai išmaišome.
Kepimo formą ištepame sviestu. Pilame dalimis kiekvieną tešlos dalį, kad gautųsi margas keksas.
Kepame 170 laipsnių temperatūroje 60–70 min. arba kol medinis pagaliukas bus sausas.
Keksą atvėsiname formoje.
Pyragas gaunasi drėgnas.
Skanaus!
keksasreceptai iš moliūgųreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.