Šį skanutėlį varškės pyragą kepiau dar vasaros viduryje, bet receptą publikuoju tik dabar. Naudokite bet kokias uogas – tiks net ir vyšnios iš kompoto.
Reikės:
- 600 g 5 proc. riebumo varškės
- 2 kiaušinių
- 150 g grietinės (15 proc.)
- 40 g miltų
- 80 g cukraus
- 150 g aviečių ar kitų uogų
Užpilui reikės:
- 250 g 15 proc. grietinės
- 1 kiaušinio
- 30 g cukraus
Kaip gaminti
Dubenyje trintuvu sutrinkite grietinę, kiaušinius ir varškę. Kai masė taps vientisa, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Supilkite masę į kepimo indą, išteptą sviestu, sudėliokite uogas ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę kepti 20–25 min.
Kai pyrago šonai bus sutvirtėję, o viduryje dar šiek tiek minkšta, pilkite užpilą.
Užpilui visus produktus labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite ant pyrago viršaus ir kepkite dar 15–20 min.
Atvėsinkite.
Tuomet pjaustykite kvadratėliais.