Silkę su garstyčiomis ruošiau pirmą kartą. Labai patiko ir tiko prie silkės tas salstelėjęs padažas.
Porcijos 4. Užtruksite apie 5–10 min.
Silkė jogurto ir garstyčių padaže
Reikės:
- 4 silkės filė;
- 1 šalotinio svogūno;
- ryšelio svogūnų laiškų.
Padažui:
- 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
- 1 v. š. angliškų garstyčių;
- 1 a. š. medaus (skysto);
- 2 v. š. graikinio jogurto;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. obuolių acto;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- žiupsnio druskos.
Kaip gaminti
Silkės filė supjaustome juostelėmis, svogūną pasmulkiname. Padažui skirtus produktus sumaišome ir užpilame ant smulkinto svogūno ir silkės gabalėlių.
Pagardiname svogūnų laiškais.