Dalijamės receptu.
Spurgos
Tešlai reikės:
- 360 g varškės (9 proc. riebumo)
- 1 kiaušinio
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštų cukraus
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 1 šaukštelio kepimo miltų
- 160 g miltų
Spurgos apibarstyti reikės:
- miltelinio cukraus
Kepti reikės:
- bekvapio saulėgrąžų aliejaus
Kaip gaminti
Visus ingredientus, išskyrus miltus, sutriname trintuvu iki vientisos masės. Miltus persijojame per sietelį. Išmaišome tešlą.
Puode įkaitiname aliejų. Turi būti vidutinė kaitra, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, pajuoduos, bet vidus liks neiškepęs, o jeigu nepakankamai karštas, spurgytės per daug prisigers riebalų.
Sausomis rankomis suformuojame nedidelius rutuliukus.
Man išėjo 20 vnt., bet galima formuoti mažesnius – tada bus 30 vnt.
Kepame iki spurgos bus auksinės spalvos. Spurgos aliejuje turi plūduriuoti.
Iškepusias spurgas išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai.
Truputį atvėsusias apibarstome milteliniu cukrum.
Skanaus!
Daugiau receptų: „IPKitchen“