Paprastai paruošiami drėgni ir gardūs keksiukai tiks tiek su kava ar arbata, tiek su pienu. Taip pat juos patogu įsidėti į darbą ar mokyklą priešpiečiams arba pavakariams.
Morkų ir bananų keksiukai
Reikės:
- saujos razinų (džiovintų spanguolių, vyšnių, juodųjų serbentų)
- 120 g miltų
- 0,5 puodelio avižinių dribsnių
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
- žiupsnelio druskos
- cinamono
- 2 kiaušinių
- 70 g rudojo cukraus
- 1 vidutinio dydžio banano, sutrinto
- 50 ml pieno
- 30 ml aliejaus
- 2 smulkiai sutarkuotų nedidelių morkų
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles ištepkite riebalais.
Razinas sudėkite į nedidelį dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, leiskite pamirkti 5 minutes. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite trintus bananus, pieną, aliejų.
Sausų ingredientų centre padarykite duobutę. Supilkite kiaušinių plakinį ir sumaišykite.
Atsargiai įmaišykite tarkuotas morkas ir nusausintas razinas. Supilstykite tešlą į paruoštas formeles skardą.
Kepkite 20–25 minutes, kol paspaudus paviršių, jis lengvai atšoks. Leiskite atvėsti formelėse 5 minutes, po to išimkite ir dar šiek tiek atvėsinkite prieš patiekdami.