Taip jau nutiko, kad vieną dieną neturėjau laiko ilgai sukiotis virtuvėje ir reikėjo greitai susisukti.
Vienas, du, trys, ir patiekalas jau ant stalo. Labai, labai patiko man ir šeimai šis patiekalas, kad gaminsiu dar tikrai ne kartą ir ne du.
Gerai kartais turėti tokį receptą, pagal kurį gali paruošti per kelias minutes.
Reikės:
- 700 g vištienos blauzdelių be kaulų
- 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- 0,5 šaukštelio džiovintų rozmarinų
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 2 šaukštų aliejaus
Padažui:
- 1 šaukšto sviesto
- 250 g pjaustytų pievagrybių
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukšto smulkintų žalumynų (naudojau krapus)
- 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
- 1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
- 150 ml riebios grietinėlės
Kaip gaminti
Vištieną sumaišykite su prieskoniais ir žolelėmis bei aliejumi.
Dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 20–30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite grybus. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite apie 3 min., kol grybai suminkštės. Sudėkite smulkintus česnakus, džiovintas žoleles ir pakepinkite 1 min., kol pasklis kvapas. Supilkite grietinėlę, užvirkite ir sumažinus kaitrą dar pavirkite kelias minutes, kol padažas pradės tirštėti. Suberkite smulkintus krapus.
Supilkite padažą ant keptos vištienos ir patiekite.