Tokia sriuba puikiai tiks darbo dienos pietums ar vakarienei, nes paruošiama tikrai greitai ir nesudėtingai – jau po pusvalandžio galėsite kviesti šeimą prie stalo.
Be to, ją ruošiant lengva improvizuoti: vietoje rūkytų dešrelių galite naudoti pieniškas, puikiai tiks ir rūkyto kumpio ar keptos mėsos gabaliukas, pomidoras ar kitos daržovės.
Pupelių sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Reikės:
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno, susmulkinto kubeliais
- 1 smulkiai supjaustytos morkos
- 2-3 bulvių, supjaustytų kubeliais
- 300 g rūkytų dešrelių, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais
- 2 susmulkintų česnako skiltelių
- 1 litro vištienos sultinio
- 2 mažų skardinių konservuotų pupelių
- 1 lauro lapo
- 2 valgomųjų šaukštų šviežiai tarkuoto parmezano
Kaip gaminti
Į puodą supilkite sultinį, suberkite kubeliais pjaustytas bulves, uždenkite ir užvirkite.
Kol bulvės verda, keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir morkas, pakepkite, kol suminkštės. Šiek tiek padidinkite kaitrą, suberkite dešreles ir pakepkite dar kelias minutes, galiausiai dėkite česnakus ir viską pakaitinkite dar minutę.
Viską suverskite į verdantį sultinį, suberkite nusausintas konservuotas pupeles, dėkite lauro lapą. Jei turite, įdėkite ir nedidelį gabaliuką parmezano žievės – ji suteiks papildomo skonio. Sriubai užvirus, sumažinkite ugnį ir uždengę pavirkite 10–15 minučių.
Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite, išjunkite kaitrą ir uždengę palikite pastovėti kelias minutes.
Supilkite į dubenėlius ir patiekite.
Skanaus!