Rikotos spurgos: lengvai paruošiamas skanėstas, kuris niekada neatsibos

2023 m. spalio 22 d. 17:10
„Samčio užrašai“
Receptas
Nors vasara pasibaigė, norisi gaudyti paskutinius saulės spindulius ir šilumą.
Daugiau nuotraukų (1)
O ką daryti, jei lauke lyja, niūru ir apsiniaukę?
Praskaidrinti vakarą reikia garuojančiomis, kvepiančiomis, saulę primenančiomis spurgomis!
Pažadu – kvapui pasklidus po namus pajusite ramybę, norėsis basomis braidžioti po žolę ar atsisėsti terasoje, sudėti koją ant kojos ir lėtai gurkšnojant arbatą prisiminti vasaros atostogas.
Spurgos
Reikės:
  • 250 g rikotos sūrio
  • 225 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus virti
Kaip gaminti
Rikotą, cukrų,vanilinį cukrų ir kiaušinius sumaišykite. Miltus druską, sodą sumaišykite ir įsijokite į rikotos masę.
Įkaitinkite aliejų iki 160 laipsnių.
Drėgnomis rankomis formuokite spurgytes ir virkite aliejuje, kol išvirs.
spurgosreceptasrikota
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.