Jo receptu pasidalijo Marry Berry – 88 metų sulaukusi moteris yra žinoma Jungtinės Karalystės konditerė, didžiulio populiarumo sulaukusio televizijos šou „The Great British Baking Show“ buvusi vedėja.
Per karjerą ji išleido daugiau nei 20 receptų ir patarimų knygų, mokančių įvaldyti saldžių skanėstų kepimo meną.
Vienas iš jos firminių receptų yra citrininis pyragas, kurį, jos teigimu, ji kepė daugiau kartų nei kai kurie žmonės yra valgę karštą vakarienę.
M. Berry pripažino, kad šio pyrago receptą dar praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje ji gavo iš savo draugės mamos.
„Nuo to laiko jis tapo mano mėgstamiausiu“, – pasakojo receptų kūrėja. Pasak jos, šio recepto žmonės jos kartais klausdavo net ir gatvėje.
Citrininio pyrago receptas, kuriam jau daugiau nei 50 metų, tebėra populiarus iki šiol.
Dalijamės originaliu garsios kepėjos receptu, kuris buvo publikuotas „Insider“.
Citrininis pyragas
Tešlai reikės:
- 225 gramų minkšto sviesto (papildomai sviesto reikės skardai ištepti)
- 225 gramų miltelinio cukraus
- 275 gramų kvietinių miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 4 kiaušinių
- 4 šaukštų pieno
- dviejų citrinų žievelės
Užpilui reikės:
- dviejų citrinų sulčių
- 175 gramų cukraus
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Kepimo skardą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
Sumaišykite visus sausus tešlai skirtus ingredientus. Sudėkite minkštą sviestą ir rankomis sumaišykite tešlą. Supilkite pieną, dėkite kiaušinius, galiausiai įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite šaukštu.
Sudėkite tešlą į paruoštą kepimo skardą ir kepkite 35–40 minučių, nelygu tešlos storis. Pyragas bus iškepęs, kai pradės atsitraukti nuo kraštų, o į vidurį įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
Ištraukite iš orkaitės, išimkite iš kepimo skardos ir padėję ant grotelių palikite 5 minutėms.
Per tą laiką paruoškite užpilą: sumaišykite citrinų sultis su cukrumi.
Aptepkite dar karštą pyragą. Vėsdamas užpilas virs maloniai traškiu pyrago paviršiumi.